Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ahmet Kaya olayı

Medyanın kullanılmasına bir örnek: Ahmet Kaya, 12 Şubat 1999'da, Magazin Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği bir toplantıda "Kürtçe şarkı söylemek isterim" dedi ve öyle büyük tepki aldı ki, salonu terk etmek zorunda kaldı. Hakkında da dava açıldı. 14 Şubat 1999'da, Hürriyet gazetesi, Ahmet Kaya'nın 1993'te, PKK gecesinde, Apo'lu Kürdistan haritası önünde konser verdiğini ileri süren fotoğraflı bir haber yayınladı. Ve "Ayıp ettin gözüm" manşetini attı. Haberin içinde şöyle deniliyordu: "Ahmet, bebeğe, kadına, dedeye, askere kurşun sıkanlardanmış. PKK'lı Ahmet, yazıklar olsun."
Sonradan anlaşıldı ki, o harita fotomontajmış. Ve toplantıyı da PKK değil, Almanya'daki Kürt kökenli işadamları düzenlemiş. Peki 6 sene önceki fotoğrafı Hürriyet gazetesine ulaştıran kim? Ve ne maksatla ulaştırmış? (Bir başka gazete de bu haberi kullanabilirdi. Birbirimizi hedef göstermek yerine, bizi kullanmak isteyenlere karşı dayanışma içine girelim. Haberi kullanırken, kendimizi kullandırtmayalım.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA