Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Savcı karargâha giremedi

Erzurum Özel Yetkili Mahkeme'nin savcısı Osman Şanal'ın girişimiyle, 9 Şubat'ta, 3. Ordu Karargâhı'nda İstihbarat görevlisi olan astsubay kıdemli başçavuş Ahmet Saraçlar tutuklandı. Savcı Şanal, Saraçlar'ın 3. Ordu Karargâhı'ndaki ofisinde arama yapmak istedi. Mahkeme kararı olmasına rağmen, Nizamiye'den içeri sokulmadı. 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile konuşmayı arzu etti; görüştürülmedi. Kapıdaki görevli, yasak emrinin Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldiğini söyledi. Zaten, daha önce, 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk, "şüpheli" sıfatıyla mahkemeye çağrılmış, ancak ifade vermeye gitmemişti. Üstelik eski Erzincan Alay Komutanı Recep Gençoğlu'nun tutuklandığı gün, Saldıray Paşa'nın talimatıyla 30 askeri araç, Erzincan merkezine doğru yürütülmüştü. Genelkurmay "rutin faaliyet" dedi. Kimileri, bu operasyonu "demokrasiye ince ayar" olarak değerlendirdi. Şimdi de, yargı kararına rağmen, savcı engelleniyor. Haberin doğru olması kaydıyla bir soru sormak istiyoruz:
Ankara'da, mahkeme kararına saygı gösteren ve hâkimi Kozmik Oda'ya sokan İlker Başbuğ, Saldıray Berk'in bu tavrına göz mü yumacak?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA