Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Güvenlik gerekçeli mayın (!)

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Güner, 7 askerimizin şehit olmasına yol açan mayın meselesini askeri savcılığın incelediğini belirtti. Bir başka açıklama daha yapmasını beklerdim; ya da kendisine şöyle bir soru sorulmalıydı: "Güvenlik sebebiyle mayın döşemek ne demek?" Türk Silahlı Kuvvetleri muhtelif yollara "güvenlik sebebiyle mayınlar mı döşer?" Peki ya bu mayınlardan sivil vatandaşlar, haberleri olmadan geçse, PKK'nın pususuna düştükleri mi söylenecek?
Bu soruları sormamızın sebebi, Tugay Komutanı Z.E.'nin, "Teker teker rütbelileri çağırarak mayınların yerlerini gösterdim" demesi. Yerlerin gösterilmiş olmasına rağmen bir dikkatsizlik, 7 askerimizin şehit olmasına yol açtı. Ya orada mayın bulunduğunu bilmeyenler. Bu yol, köylülerin veya diğer sivil görevlilerin hiç kullanmadığı bir bölgede mi? İşte buna cevap arıyoruz.
Ayrıca, "Güvenlik gerekçeli mayının döşenmesi" tesadüfen mi açılımın ilk günlerine denk geldi?
Telefon kayıtlarından bir başka tespitimiz: Hakkâri Tümen Komutanı Tümgeneral G.K., mayınları kendisinin yerleştirdiğini ve bu yüzden kahrolduğunu söyleyen Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Z.E.'ye bakın ne diyor! "Hiçbir sıkıntı yok. Biz aynen planladığımızı tekrar uygularız... Kahrolacak bir şey yok. Bu mücadelenin içinde birileri ufak tefek hata yapacaktır."
Yukarıdaki cümlede, "ufak tefek hata," 7 şehidimizin ölümüne sebebiyet veren mayınlar olsa gerek! Ve acaba, "Aynen planladığımızı tekrar uygularız. Bu mücadelenin içinde ufak tefek hatalar yapılabilir" ne anlama geliyor? Ne planlandı? Hangi mücadele?
Askeri Savcılık, açıklamasında, sadece mayınları askerin döşeyip döşemediği hususuna değil, neden döşediği ve planlananın ne olduğu sorularına da cevap vermeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA