Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Dursun Çiçek yalnız bırakılıyor

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, komutanları ve tabii ki kendisini temize çıkarttığı için, askeri savcının iddianamesini destekliyor. Milliyet'ten Fikret Bilâ'ya yaptığı açıklamada (15 Temmuz 2010), duygusunu belli de etmiş. "Polis sızdırdı beyanımla, Dursun Çiçek, üstlerinden habersiz düzmece belgeyi hazırladı ve sızdırdı iddiası arasında çelişki yok" diyor Başbuğ. "Çünkü Çiçek, aynı amaçla hareket eden kişilere belgeyi ulaştırmıştır" diye ilâve ediyor. Kim bu aynı amaçla hareket eden kişiler acaba?
Belge, Ergenekon tutuklusu avukat Serdar Öztürk'ün bürosunda bulundu. Hem bilgisayar çıktısı vardı, hem de Öztürk'ün bilgisayarına kayıtlıydı. Bu kanalla yayılmış olabilir; Emniyet'ten birisi belki medyaya sızdırmıştır. Ama Başbuğ'un kastettiği, Çiçek'in bilgileri doğrudan avukat Serdar Öztürk'e gönderdiği hususu mu? Gönderdiyse bile, sızdırma amacıyla değil, muhtemelen Ergenekon sanıklarını gelişmelerden haberdar etmek için böyle davranmıştır. Ya da aynı ekipteki bir başka kişi avukat Serdar Öztürk'e o yazıları göndermiştir.
Dursun Çiçek'in üstlerinden habersiz hareket ettiğine inanmıyoruz. İhbarcı subay, iddialarını ispat etmek için, bir de tıpkı İrtica ile Mücadele Eylem Planı gibi, Nisan 2009 tarihini taşıyan İnternet Sitelerinin Yeniden Yapılandırılması andıcını da göndermişti. Dursun Çiçek'in imzası, Bilgi Destek Dairesi Başkanvekili sıfatıyla bu andıcın altında da vardı. Yazı, Şube Müdürü Albay Cemal Gökçeoğlu tarafından, "aslı gibidir" diye onaylanmış, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız'a ulaştırılmıştı. Andıçta, Türkçe yayın yapan 292 internet sitesi, "irticacı, milliyetçi, aşırı sol, tarafsız, AB yanlısı" gibi notlar düşülerek fişlenmişti. Ayrıca psikolojik harekât sitelerinin yeniden yapılandırılması amaçlanıyordu. Bu bilgiler ortaya çıkınca, İlker Başbuğ, o sitelerin kapatıldığını beyan etmişti. Teknolojide hiçbir şey kaybolmadığı için, işi bilenler, www.domainsorgulama.com'dan psikolojik harekât sitelerine girmeyi başardılar ve gördüler ki, bu sitelerde, özellikle irtica ile ilgili olanlar 2009 yılında güncelleştirilmişti. Psikolojik harekât siteleri 2007 yılında bir hayli aktifti. İşte "İrtica.org" sitesinden bazı başlıklar:
"AKP'nin türban planı" "AKP'li vekilin yeşil devrim özlemi" "AKP panelinde Atatürk'e ağır hakaret" (5 Mart 2007) "AKP'lilerden türban adımı" "AKP'de kadına yer yok" "Adaletsiz Kadrolaşma Partisi" "Öğrenci Meclisi'ne bu yıl da İmam Hatipli" (17 Nisan 2007) "Türkiye'de siyasal İslâm güçleniyor" (18 Nisan 2007) "AKP'liler: Plajda mayo ile dolaşmak günah" (23 Ağustos 2007) "AKP'li Belediye'den kadın dövme rehberi" (2 Ekim 2007)
Bu tarz kara propaganda sitelerinin güncelleştirilmesi kararını da, Dursun Çiçek tek başına mı verdi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA