Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kör kuyular içinde kaybolmayın

Bir gün, çiftçinin eşeği kuyuya düşer. Ama o kadar yaşlıdır ki, çiftçi kuyudan çıkartmaya değmeyeceğini düşünür. Komşularını yardıma çağırır. Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlar. Önce eşek, daha beter bağırır; sonra da sesini keser. Birkaç kürek toprak atıldıktan sonra çiftçi, eşeğin niye sustuğunu merak eder ve kuyunun içine bakar. Gözlerine inanamaz. Eşek, sırtına düşen her kürek toprağı silkinerek yere atmakta ve bir basamak haline dönüştürüp, yukarı çıkmaktadır. Adım adım yükselir; sonunda kuyunun kenarından dışarı bir adım daha atıp, oradan koşarak uzaklaşır.

***
Kıssadan hisse: Hayat üzerinize hep toprak atacaktır. Pislik yağacaktır. Kendinizi zaman zaman derin bir kuyunun içinde kaybolmuş hissedebilirsiniz. Bu kuyudan ancak hadiseler karşısında yılmayarak çıkabilirsiniz. Silkelenin ve bir adım atın. Hatta sıkıntılarınızdan kendinize basamak yapın. (Mertcan Gül'e teşekkürler)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA