Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Bir yığın soru

Hükûmetle, Fethullahçı camianın arası iyi mi? Poliste Milli Görüş ile Fethullahçılar arasında bir çekişme mi var? İçişleri Bakanı Beşir Atalay, güvendiği ve kendisine yakın olan Emniyet Genel Müdür Muavini Mustafa Gülcü'yü neden açığa aldı? Gülcü, niçin Fethullahçı diye bilinen polislere karşı amansız bir mücadeleye girişmişti? Giderek güçlenen Fethullahçılar, eninde sonunda hükûmeti de tehdit eder bir pozisyona mı geldiler? Ya da gelebilirler mi?
Soruların sayısını arttırmak mümkün ama her birine isabetli cevabı bulmak kolay değil.
Bu kargaşa içinde ben ne düşünüyorum?
1) Gülen Hareketi, başka alternatif bulunmadığı için AK Parti'yi kendisine yakın görüyor. Ama gerektiğinde. -Mavi Marmara örneğindeki gibi- araya mesafe koyabiliyor.
2) Gülen'in asıl amacı, Türkiye'ye dünyada itibar kazandırmak, Türkiye'de de inançlı kişileri ikinci sınıf vatandaş konumundan kurtarmak. Onları eğitimli, dünyaya açık, güçlü, kendilerine güvenen insanlar olarak yetiştirmek.
3) Emniyet'te örgütlenme yok mu? Var... Sebebi: Sürekli saldırılara muhatap kaldıkları için, korunma refleksi.
4) Bir uyarı: Bu büyük camia içinde yanlış yapanlar mutlaka mevcuttur. Bu kişilere karşı da cemaat önlemini almalıdır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA