Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kim doğrucu, kim yalancı?

Hanefi Avcı, iddialarının Adalet Bakanlığı tarafından yeterince araştırılmadığı, hatta hiç dikkate alınmadığını ileri sürüyor.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le konuştum. İşte bana söyledikleri:
1) Avcı, bakanlığımızı ziyarete geldiğinde, şikâyeti, sadece, "kendisinin ve yakınlarının dinlendiği"yle ilgiliydi. Kitapta yazdıklarını bize intikal ettirmemişti. Poliste, ya da Adalet Bakanlığı bünyesinde "Fethullahçı örgütlenmeden" söz etmemişti. Kendisinin ve yakınlarının telefonları dinlenirken, hâkimlerin usulsüzlük yaptığına dair sözleri üzerine, muhakkik tayin ederek meseleyi incelettik. Avcı, 2010'un Ocak ayında ziyaretime gelmişti. Üçüncü ayda kendisine bilgi verdik. "Şikâyetinizi işleme koyduk; görevlendirme yapıldı" dedik. Muhakkik ön incelemeyi tamamladı; konu müfettişlere intikal etti.
2) Avcı kitabında yeni iddialar seslendirdi. "Adalet Bakanlığı ve Emniyet'te, Fethullahçı örgütlenme var" dedi. Bunun üzerine, 20 Eylül'de kendisiyle görüşüldü. İsim istendi. İddialarını delillendirmesi talep edildi. Avcı, bize, sadece "Bunlar duyumdur; bu kişilerden şüpheleniyorum" gibi muğlak cümlelerle karşılık verdi. İlâve bilgileri bir süre sonra paylaşabileceğini de söyledi. Tutuklanınca, savcılık aracılığıyla yeniden ifadesine başvuruldu ve tanık sıfatıyla tekrar dinlendi. Ama gene, somut deliller sunmadı.
3) Avcı, kitabında, telefonların İMEİ numarası kullanılarak, hâkimden, önde gelen birçok bürokratın, işadamının, siyasetçinin dinlenilmesi için karar çıkartıldığını da ileri sürüyordu. Müfettişlerimiz bu konuda da inceleme yapıyorlar. Yeni HSYK oluşunca, elimizdeki dosya HSYK'ya bağlı olarak çalışacak Teftiş Heyeti'ne intikal ettirilecek.

***

Acaba kim doğru konuşuyor? Bakan, "İlk şikâyet, sadece, kendisi ve yakınlarıyla ilgiliydi; hemen incelemeye aldık ve üçüncü ayda bilgiyi verdik" diyor. Kitaptaki iddiaları okuduktan sonra da, adalet mekanizması bünyesindeki Fethullahçı örgütlenme hakkında, müfettişlerin görevlendirildiğini belirtiyor. Avcı'nın ise, somut bir delil vermediğini ileri sürüyor.
Bu sütun elbette Hanefi Avcı'ya da açık. Benim aracılığımla, görüşlerini kamuoyuyla paylaşabilir. Neden "Bakanlık konunun üzerine gitmiyor?" iddiasında bulunuyor? Ortada hakikate aykırı beyanlar var. Kim doğru konuşmuyor, bu ortaya çıkmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA