Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İmam Hatipli Erdoğan

Pazar günü Tayyip Erdoğan 6. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuştu ve anılarını tazeledi. Şu sözleri dikkate değer: "Bize cenaze yıkayıcısı dediler, köylü dediler, siz doktor olamazsınız, hatta muhtar bile olamazsınız dediler. Yoksulluğa pes etmedik, dışlanmışlığa eyvallah demedik; aşağılayanlara prim vermedik. Biz Anadoluluyuz dedik. Yoksul köy çocukları master, doktora yaptılar. Bütün aşağılamalara, bütün yasaklara rağmen, işte 8 yıldır, Türkiye'yi büyütüyor, Türkiye'yi bölgenin en itibarlısı haline getiriyoruz."
Erdoğan, hemen hemen her İmam Hatiplinin hissettiklerini bu birkaç cümle içinde ifade etti. Maalesef Türkiye'de, modernleşme sürecinde dindarlar ve dini müesseseler küçümsenmiştir; itibarsızlaştırılmıştır. Tayyip Erdoğan'ın başbakan olması ve 8 yıldır, sandıkta, zaferden zafere koşması işte bu elitist zihniyete karşı bir rövanş mahiyetindedir. Vatandaş, kendisi gibi konuşan, kendisi gibi davranan ve iktidara gelince, "merkeze yaranmaya çalışmadan", gene "İmam Hatipli" kalan bu siyasetçiden vazgeçmiyor. Zaman zaman "AK Parti rövanşist bir zihniyetle mi hareket ediyor?" diye sorulduğuna şahit oluyorum. Bence, Erdoğan ve arkadaşlarını iktidarda muhafaza eden halk, uzun yıllardan beri ezilmişliğinin rövanşını alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA