Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Yargıtay gene internete düştü

Yargıtay 8. Dairesi üyesi Hamdi Yaver Aktan'ın (HYA) kasetleri sürekli internet'e düşüyor. Daha önce, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in dosyasının Yargıtay'a intikalinin sağlanması ve Cihaner'in kurtarılması karşılığında, 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker' e Yargıtay başkanlığını teklif ettiklerine dair cümleleri gazetelere yansımıştı. "Olumlu" (!) davranışlarına göre, eski HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek ile Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı da Yargıtay Başkanlığı için değerlendirileceklerini de bu ses kayıtlarından duymuştuk. Bu defa ise, alt mahkemenin verdiği bir hükmün bozulması pazarlığına şahit olduk.
X: 2008/ 2083 sayılı ...'nın mafya dosyası var ya incelemede.
HYA: Nerde?
X: Sende 2008'e 2083.
HYA: Onama mı istiyorsun?
X: Bozma, bozma... 16. Hukuk'ta tanıdığın var mı?
HYA: Vardır.
X: Bir de onu vereyim.
Onu da söyle. O da bozulmalı bak.
HYA: Onları yaz... Bozma, onama diye yaz bana.
Bu pazarlığın Tezcan Altay'ın cezasının bozulması için yapıldığı ortaya çıktı. Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nden, 2008/2003 esas sayılı dosya hakkında, 7 Temmuz 2010'da bozma çıkmış. Geçen gün, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonda çetenin iki numaralı adamı olduğu iddiasıyla Tezcan Altay gözaltına alındı.

***

Birkaç sorum var: 1) Dinleme yasal mı, değil mi? 2) Yasal değilse, kimin dinlediği araştırılıyor mu? 3) Yasal ya da yasadışı. Ama ortaya çıkan konuşmalar yenilir yutulur cinsten değil. Bunun üzerine yatmak mümkün mü?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA