Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

TBMM üzerine gitsin

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmasını istiyor. Adı öyle olmaz da, Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu konulabilir. 1993'te, TBMM'de, Faili Meçhul Cinayetler Araştırma Komisyonu kurulmuştu. Yayınladıkları rapor, birçok önemli bilgiyi ihtiva ediyordu. Kısa bir örnek vermek gerekirse:
"PKK örgütü, sistemli bir şekilde her cinayeti Kontrgerilla ya da Hizbul-Kontra'nın eylemi olarak tanıtmaktadır. Bu olaylar aydınlanmadığı sürece, örgütün sürekli propagandası neticesinde devlet şaibe altında kalmaktadır. Faili meçhul cinayetler, genellikle cadde ortasında, şehrin en işlek yerlerinde gündüz işlenmektedir... Cinayetlerin aydınlanması için tanıklık yapanların akıbeti de, faili meçhule kurban gitmek olmasından ötürü halk artık tanıklık yapmıyor. Hizbullahçı olarak adlandırılan kişilerin eylem yapıp, yakalanmadıklarından dolayı devlet zan altında kalmaktadır."
Rapordan bir başka bölüm: "27 Temmuz 1993'te, Batman Emniyet Müdürlüğü'nde, komisyonumuza bilgi veren Emniyet Müdürü ve Vali yardımcısı, Batman'a bağlı Gercüş ilçesinin Sekü, Gönüllü ve Çiçekli köyleri bölgesinde, Hizbullah örgütünün bir kampı bulunduğunu ve yöredeki askeri birliğin bu kampa yardımcı olduğu yönünde haberler aldıklarını, bu kamplarda Hizbullah örgütü mensuplarının siyasi ve askeri olarak eğitildiğini beyan etmişlerdir. Komisyonumuza mezkûr açıklamayı yapan İl Emniyet Müdürü (Öztürk Şimşek), kısa sürede merkezde pasif bir göreve alınmıştır."
Bu Komisyonun raporu hak ettiği gibi değerlendirilmedi, aksine üstü örtüldü. Komisyon'da görev alanların hiçbiri milletvekili adayı olarak gösterilmedi. Ama bugün farklı bir konjonktür var. Bence CHP'nin önerisi ciddiye alınmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA