Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Balyoz ve Ege'de taciz

Taraf'ta, Emre Uslu imzalı çok önemli bir yazı yayınlandı. (22 Ocak 2011) Gölcük Donanma Komutanlığı'nda çıkan belgelerden biri, "Oraj Harekât Planı: Komutana karşı yapılacak psikolojik harekât ve komutana destek verebilecek personele uygulanacak usuller" başlığını taşıyordu. Üzerinde "çok gizli" ibaresi mevcuttu. Genel Sekreter Hava Pilot Kurmay Albay Bertan Nogaylaroğlu adına imzaya açılmıştı. Belgede, "Ege uçuşlarının sayısının arttırılmasına yönelik olarak, komutan (Hava Kuvvetleri Komutanı Cumhur Asparuk. NI) üzerinde baskı oluşturulacak; sert önlemlerin alınması gerektiği, her fırsatta ve her kademede, komutana söylenecek."
Zaten, Balyoz'a ilişkin diğer belgelerde de, Oraj Planı çerçevesinde, Yunanistan'ın bir Türk uçağını düşürmesinin sağlanması, bu olmazsa kendi uçağımızı düşüreceğimize dair bilgiler yer alıyordu.
Emre Uslu, o tarihlerde (2003'te), gerçekten Yunanistan ile çatışma durumuna gelip gelmediğimizi araştırmış. İşte tespitleri: "2003 yılında artan it dalaşları nedeniyle Yunanistan bizi AB'ye şikâyet etmiş. Bu husus, 16 Mayıs 2003 tarihli Hürriyet gazetesinde, Nur Batur imzalı haberde şu şekilde anlatılıyor: Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Panos Beglitis, Atina'nın AB'ye, ilk kez ihlâller konusunda yazılı olarak bilgi verdiğini söyledi. Yunan Savunma Bakanı Yannos Papandoniu, Türkiye'nin Ege'de tahriklerini sürdürdüğünü iddia ederek, 'Bu tahrikler, medeni ülkeler arasına girmek isteyen bir ülkenin imajına uygun mu?' diye sordu."
Emre Uslu, 17 Mayıs 2003 tarihli Hürriyet gazetesine de dikkat çekiyor: "Triena isimli tatbikatta, 25 Türk savaş uçağının, 60 kez Yunan hava sahasını ihlâl ettiği iddiasıyla, Yunanistan, Türkiye'ye protesto notası verdi."
Ve 10 Haziran 2003 tarihli Hürriyet: "Yunanistan, dün de iki Türk F-16'sının bir yolcu uçağını taciz ettiğini ileri sürdü. Atina, doğrudan Türk ordusunu hedef alarak, 'Bu olay, Türkiye'de ordunun oynadığı rolün değişmesi gerektiğini gösteriyor' dedi."
Hâlâ, Balyoz'a "sahte" diyenlere, "Bu ne aymazlık?" diye soracağım. O tarihte Yunanistan bile perde arkasında ordunun olduğunu anlamış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA