Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Belgeler sahte mi?

Belgelerin sahte olduğuna dair iddialar mevcut. Ama Balyoz Darbe Planı'nın kamuflajı olarak kullanıldığı belirtilen Harp Oyunu'nda, o toplantıya iştirak eden bazı askerlerin sarf ettiği öyle cümleler var ki! Sadece iki örnek vermek isterim:
Askerler, 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'a, sıkıyönetim ilânından sonra ne yapacaklarını şöyle anlatıyorlar: "52. Zırhlı Tümen Komutanlığınca Hasdal Kışlası'nda, 2. Zırhlı Tugay Komutanlığınca Maltepe Kışlası'nda, 1. Piyade Tugay Komutanlığı'nca Sakarya Kışlası'nda ceza ve tutukevi açılacaktır."
"İrticai, yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karıştığı tespit edilen şahıslar gözaltına alınacaktır. Gözaltına alınan ve tutuklananlar, başlangıçta Üsküdar bölgesinde Burhan Felek tesislerinde, Ümraniye'de Netaş misafirhanesinde, Kadıköy'de Fenerbahçe Stadyumu'nda toplanacak ve bilahare sorgulanmak üzere Ümraniye Kapalı Cezaevi'ne götürülecek.
Jandarma ve polisin sorgulama timleri vasıtasıyla sorgulanacaktır."
Herhalde Balyoz'un hâkim ve savcıları, Harp Oyunlarının böyle oynanıp oynanmayacağını, araştırıp soruşturacaktır. Türkiye, yarı açık bir cezaevine dönüştürülüyor. İnsanlar tutuklanıp, önceden yerleri belirlenen hapishanelere gönderiliyor. Bir de, Milli Mutabakat Hükûmeti kuruluyor. Bu ne biçim Harp Oyunu? Kendi vatandaşınızla mı savaşıyorsunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA