Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Muharrem İnce

Oda TV sahibi Soner Yalçın ile Ankara temsilcisi İklim Ayfer Kaleli'nin arasında geçen bir konuşma Akşam gazetesinde yayınlandı. (24 Şubat 2011) Kaleli, CHP milletvekili Muharrem İnce'nin, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhindeki bir belgeyi kendisine vermek istediğini Soner Yalçın'a naklediyor; Oda TV, CHP'yi yıpratacak böyle bir teklifi geri çeviriyor.

***
Hazırlık soruşturmasına ait belgenin gazetelere verilmesi doğru değil.
Bu noktada CHP'nin tepkisini haklı karşılıyorum. Ama yasadışı bir davranış söz konusu olsa bile, siyasi sonuçlar engellenemez. Bu konuşma, ister istemez Genel Başkan'ın Muharrem İnce'ye duyduğu güveni sarsar. CHP Grup Başkan vekili İnce'nin, Önder Sav'a ve Deniz Baykal'a yakın olduğunu biliyoruz. Bir de, Köşk boykotunda başı çektiğini ve basın toplantısı yapıp "Karar aldık, Çankaya'daki 29 Ekim resepsiyonuna katılmayacağız" dediğini. O noktada da, Kılıçdaroğlu'yla ters düşmüştü.
Çünkü Kılıçdaroğlu, bu kararı saklamak niyetindeydi.
Son sözü söylemek gerekirse...
1) Bence, İnce değil, İklim Ayfer Kaleli doğruyu söylüyor.
2) Muharrem İnce, hazırlık soruşturmasından sızdırılan bir belge yüzünden Genel Başkan nezdindeki güvenilirliğini kaybetti. Ama siyasete müdahale gibi gördüğümüz bu gelişme, Oda TV soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz'ün de güvenilirliğini sarstı. Polisten sızmışsa gene gereği yapılmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA