Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Gül'ün uyarısı

C umhurbaşkanı Abdullah Gül, Zaman ve Milliyet gazetelerine yaptığı açıklamalarda, hem Yargı'yı, hem basını eleştiriyor. "Savcılar titiz davransın" cümlesinin yanı sıra "Gazeteciler, mesleklerini başka amaç uğruna kullanmamalı" uyarısını da yapıyor. Dünya, Ortadoğu halklarına Türkiye'yi model olarak gösterirken, ülkemizde cereyan eden olaylar kafa karıştırıyor. Gül, Mısır'da, demokrasi mücadelesini yürütenlerle görüştü; onların Türkiye'yi model aldıklarını kendi ağızlarından duydu. Ama gelin görün ki, burada farklı bir hava esiyor. İşte Cumhurbaşkanı, o havanın etkisiyle konuştu; "Bu hal, Türkiye'nin geldiği ve herkes tarafından takdir edilen görüntüsünü gölgelemektedir" dedi.
Gül'ün, Yargı'nın yanı sıra gazetecilere yaptığı uyarı da göz ardı edilmemeli. Bazı gazetecilerin psikolojik harekâtta kullanıldığına şahit olduk. Çoğu bunu fark edememiş de olabiliyor. Bununla beraber, bir gazeteci, taraf tutabilir. Kendine yakın bulduğu cenahın görüşlerini tek yanlı olarak yansıtabilir de. Etik açıdan eleştirilebilecek bu tavır, onu illa ki, bir örgüt mensubu yapmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA