Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Devlet karışmasın

Önce "Sansür geliyor" dediler; bu iddiaların yanlışlığı ortaya çıktı. Çünkü sadece tüketiciye farklı seçenekler sunuluyor. "Aile", "Çocuk" veya "Yurt içi" profillerinden birini seçmeyenlerin, gene bugünkü gibi "standart" uygulamaya tabi tutulacağı nihayet anlaşıldı. Bu defa, "Standarda da filtre geliyor", "Eskiden DNS değiştirerek yasak siteye giriyorduk. Artık giremeyeceğiz. Devlet bizi izleyecek" yalanı piyasaya sürüldü. Bu iddialar da fos çıktı. Şimdi, düzenlemeye karşı gelmenin yeni bir gerekçesi bulundu: "Neden devlet müdahale ediyor? Her aile, kendi filtresini kendisi koysun."
Yanlışta bu kadar ısrarı anlamak mümkün değil. Standartta kalındığı takdirde, her aile zaten özel filtre sistemini kurabilir. Ama herkes, teknik konularda bu kadar becerikli mi? Devlet isteyene hizmet sunuyor. Hizmeti almayan özel filtresini kendi ailesi için kurar.
"Devlet niçin bir ahlâk anlayışı dayatıyor?" sorusu gündemde. Ben de diyorum ki: Sen kendi ahlâk anlayışına göre standart pakette kal ve özel filtreler vasıtasıyla sistemini kur. Ama başkasının bu hizmeti almasını nasıl engellersin?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA