Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Yanlış ama iddialı

Milliyet gazetesi, yanlış olmakla birlikte, iddialı bir manşet attı. (10 Mayıs 2011) "Yönetmeliğin 14. maddesi neden işletilmedi?" diye sordu. Oysa hem kanunda, hem yönetmelikte Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB), sadece çocuk istismarı ya da müstehcenlik ortaya çıktığında re'sen müdahale edebileceği yazıyor. MHP'lilerin kasetinin müstehcen olmadığı aşikâr. Burada, özel hayatın gizliliğinin ihlâli söz konusu. Dolayısıyla, savcılıktan ya da mahkemeden karar alıp TİB'e bildiriyorsunuz ve bu kurum da, yer sağlayıcıları vasıtasıyla ya içerik çıkarttırıyor, ya da siteyi kapattırıyor.
Bir yandan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na "müstehcenlik yüzünden sürekli site kapatıyor" diye çatacaksınız, bir yandan da müstehcen sayılmayacak görüntüler için, "Yayınına niye izin veriyorsun?" diye TİB'i sorgulayacaksınız. Bu ne çelişki!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA