Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Binnaz Toprak hedefte

CHP'nin kadınlarla ilgili toplantısında CHP İstanbul milletvekili adayı Binnaz Toprak'ı gördüm. Sevdiğim, dürüst bir öğretim üyesidir kendisi. Objektif olmaya gayret eder. "Laik cumhuriyet elden mi gidiyor?" tartışmalarının yapıldığı bir dönemde, başörtüsüyle ilgili olumlu bir rapor hazırlamış ve halkın büyük çoğunluğunun başını örttüğünü, bunun da siyasal, ideolojik bir simge olmadığını yazmıştı. Şimdi meydanlarda, Erdoğan, onu da hedef yaptı. Ağzından yanlış bir söz çıkmış, ya da samimi kanaatini söylemiş Toprak. Zincirlikuyu'daki "Her canlı bir gün ölümü tadacaktır" yazısını "sinir bozucu" bulduğunu ifade etmiş. Tayyip Erdoğan her mitingde bunun bir ayet olduğunu hatırlatıyor ve lâfı "insan profesör olur da adam olamaza" getiriyor.
Siyaset böyle bir şey sevgili Binnaz Toprak. Yaptığınız bir hata, pertavsızla büyütülür. Ve tek bir cümle insanın üzerine yapışıp kalır. Hatta Erdoğan örneğinde gördüğümüz gibi, insanın mazisi de kazılır, kazılardan çıkan cümleler bile her an yüzünüze vurulur. Ama ben, meydanlarda ses getirse dahi, her defasında bir kadının, üstelik her zaman inançlara saygılı davranmış bir öğretim üyesinin "Vur abalıya" yapılmasına karşıyım. Güçler eşit değil. Binnaz Toprak, Tayyip Erdoğan'ın muhatabı da değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA