Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Altan Tan'a ince ayar

Diyarbakır Bağımsız milletvekili Altan Tan'ın dilinin kemiği yok. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez için "alçak" kelimesini kullanıyor. Nereden aklına geldiyse, lâfı nisan ayına rastlayan Kutlu Doğum Haftası'na getirmiş. "Gelip Diyarbakır'a şehitler için fetva verdi. Niçin faili meçhule kurban gidenler için fetva vermiyor. Kürdistan şehitleri için saygı duruşu yapmıyor" diye konuşmuş. Bunu "alçaklık" olarak nitelendirmiş.
Oysa, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, özellikle Kürt meselesinde çok hassas. Gazeteci Belkıs Kılıçkaya ile yaptığı bir röportajda ve daha sonra Star gazetesinde yayınlanan bir başka söyleşide, bu tavrını açıkça görmek mümkün. Sütunuma aldığım şu birkaç cümle bile onun pozisyonunu açıklamaya yeter: "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki Kürt kardeşlerimizle ilgili, sadece kardeşlik edebiyatıyla sorunlar çözülmez. Kardeşlik hukukuna vurgu yapmak gerekiyor. O kardeşlik hukukunun ne olduğunu karşılıklı oturup konuşmamız lâzım."
Mehmet Görmez, Kur'an-ı Kerim'de "Dillerinizin farklılığı Allah'ın ayetlerindendir" diye buyrulduğunu hatırlatarak, "Bu ayeti inkâr etmek, Allah'ın bize verdiği diğer bir ayeti inkâr etmekle aynıdır" sözlerini sarf eden kişi.
Altan Tan, bağırarak, çağırarak, öfkeyle dolup taşarak, akıl, mantık ve hoşgörüye muhtaç olduğumuz bu döneme yakışmıyor. BDP yetkililerinin sanırım ona ince ayar yapması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA