Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Maaş ödenmesin

5 oturuma mazeretsiz katılmadıkları için, CHP ve BDP'li üyelerin milletvekilliklerinin düşürülmesi ihtimalini doğru bulmuyorum. Bunun telâffuz edilmesi bile gerginliği arttırır. Geçmiş uygulamalara baktığımızda, hiçbir milletvekili, bu şekilde, Genel Kurul kararıyla parlamento üyeliğini kaybetmedi.
Ama bir teklifim var:
CHP'li milletvekillerinin vazifelerini yapmamalarını, öte yandan maaşlarını ve bütün özlük haklarını almalarını kamuoyu vicdanı kabul etmiyor. Milletvekilliklerini düşürmek yerine, ücret alamayacaklarını belirten bir düzenleme, bence daha doğru olacaktır. Zaten İç Tüzüğün 138. maddesinde, devamsızlık sebebiyle maaş ödenmemesi ilke olarak kabul edilmiş. Ama bütün bir yasama yılında 45 günlük devamsızlık esas alınıyor ve sadece 3 aylık maaşın kesilebileceği öngörülüyor. Bu maddeye, boykota karşı da, daha kısa sürede sonuç verecek bir fıkra eklenebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA