Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Bülent Arınç'a maruzatım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a bir maruzatım var. Kendisi atamalarda yaş sınırının yükselmesi için büyük çaba sarf etmişti. Ama, ufak bir sorun kaldı. Maalesef, yaş sınırı 1 Ocak'tan değil, sınav tarihinden başlıyor. Acaba A Grubu'na giren ve kendi alanlarında uzmanlaşıp, kariyer yapmak isteyen adaylar ile hâkim olmayı amaçlayanlar için, 35 yaşta, 1 Ocak esas alınamaz mı? Sınav tarihinin kıstas alınması yüzünden çok büyük mağduriyetler yaşanıyor. Adaylar, "Bu sorunu Bülent Arınç çözebilir. O bizim yanımızda" diye mesajlar gönderiyor. Ben de onlara hak veriyorum. Arınç'ın, mağduriyetleri gidermekteki hassasiyetini bilen bir gazeteciyim.

***
Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alımlarda, 30 yaşından gün almamak, "35 yaşını doldurmamak" olarak değiştirilemez mi? (KPSS A Grubu şartları, bu öğrencilere yansıtılamaz mı?) bu talep yerine getirilmedi diyelim, en azından, sınav tarihi yerine, 1 Ocak esas alınamaz mı? Ayrıca, 30 yaşından gün almamış erkek adaylar için, neden askerlik şartı kaldırılmıyor? Bu kişiler, eğitimlerini tamamlayıp polis olduktan sonra zaten askerlik yapmayacaklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA