Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İlker Başbuğ cevap versin

İnternet Andıcı dolayısıyla, peş peşe, yüksek rütbeli subaylar tutuklanıyor. Önce bir karışıklığı ortadan kaldıralım: Gazetelerde içerikleri yayınlanan ve suç unsuru taşıyan 2 internet sitesi (irtica.org ve turkatak.gen.tr) ile İnternet Andıcı'nın kurulmasını öngördüğü 4 sitenin doğrudan ilişkisi yok. İddianameye göre, söz konusu bu iki sitede suç teşkil edecek 660 kadar haber yayınlandı. Ama İnternet Andıcı'yla izin verilen 4 site henüz yayına geçmemişti. Dolayısıyla, nasıl kullanılacakları bilinmiyordu. İddianame, bu sitelerin, daha önce yayın yapan gayrihukuki sitelerin üzerine gidilmesini önlemek için kurulduğunu ileri sürüyor. Tabii ki bu iddianın doğru olup olmadığını mahkeme araştıracak. Fakat eski sitelerde çıkan haberleri, sanki yeni kurulacak sitelerde yayınlanmış gibi göstermek, gerçekle bağdaşmıyor. Bir kere bunu düzeltelim.
Öte yandan zihinleri kurcalayan durumlar da mevcut. 4 Şubat 2009'da, Taraf gazetesinde, 35 site ile ilgili bilgiler kamuoyuna yansıdı. Bunun üzerine Genelkurmay hemen siteleri kapattı. Birkaç gün içinde yeni 4 site kurulması girişimi başlatıldı. Oysa, açığa çıkınca, eski sitelerin hemen kapatılması, muhtevalarının yasa dışı olduğunun bilindiğini ortaya koyuyor. Acaba Genelkurmay Başkanlığı, yeni kurulacak olanlarda da kara propaganda yapılabilir endişesini hiç mi taşımadı? Yoksa zaten amaç kara propaganda mı yapmaktı? Kararı mahkeme verecek. Ben sadece olayları hatırlatmakla yetiniyorum.
12 Haziran 2009'da, Albay Dursun Çiçek imzalı İrtica ile Mücadele Eylem Planı Taraf'ta yayınlandı. Bunun üzerine, kapatılan ama arşivleri muhafaza edilen eski sitelerin içeriği, bir daha geri gelmeyecek şekilde defalarca silindi; evraklar imha edildi. Karargâhta gerçekleştirilen bu işlemler şüphe uyandırıyor.
Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 4 Şubat 2009'da Taraf'ta, sitelerin içeriği ve bazılarının kara propaganda yaptığı yayınlanınca, hemen konuya el koyup, kusurlu olanları cezalandırmalıydı. Ama sorumluların üzerine gideceğine, önce siteleri kapattırdı; arkasından 4 tane yeni site kurdurttu ve nihayet, 12 Haziran'da, İrtica ile Mücadele Eylem Planı ortaya çıkınca, Karargâh'ta bütün evraklar imha edildi ve bilgisayarlar temizlendi. Bu davranışlar şüphe çekiyor. Fakat bence ilk başta hesap vermesi gereken kişi İlker Başbuğ. Neticede, diğerleri emir-komuta içinde hareket ediyor ve yasalara baktığınızda, Genelkurmay'ın internet sitesi kurması suç değil. Bu yüzden, İnternet Andıcı'na her paraf atan da suçlu değil. 4 yeni site kurulmasıyla hangi amacın güdüldüğü sorusuna, en iyi İlker Başbuğ'un cevap verebileceğini düşünüyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA