Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

TSK'nin asli görevi

20 yıllık bir fasıladan sonra, ilk defa Hakkâri/ Çukurca/ Kazan Vadisi'ne büyük bir operasyon düzenlendi ve sonuç alındı. Ayrıca, mağara içlerine kadar vuran akıllı bombaların kullanıldığı belirtiliyor. Bordo bereliler ve Jandarma Özel Tim'i devrede; komutanlar bölgede.
İnsan ister istemez soruyor: Yüksekova Dağlıca, Aktütün, Gediktepe; Çukurca Hantepe, Kekliktepe saldırıları... En kapsamlı terör eylemleri Hakkâri ilinin sınırları içinde gerçekleşiyor. Meselâ neden, 20 yıldır Kazan Vadisi'ne operasyon düzenlenmedi? Bugüne kadar niçin akıllı bombalar kullanılmadı? "Heronlar teröristleri görmedi mi?" sorusunu sorunca, hep aynı cevabı aldık: "Sis vardı; çalıştırılamadı." İstihbarat bilgilerinin değerlendirilmemesi ya da Heronları devre dışı bırakmaya çabalayanların ihanet gibi konuşmaları işin cabası. Komutanların operasyon yapılırken bölgeye gittiğine de hiç şahit olmamıştık.
Vesayetin kırılmasıyla birlikte, TSK, asli görevine dönüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA