Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ruh halim

Van depreminden sonra, AK Parti'nin meşhur seçim şarkısı dilimden düşmüyor: "Aynı yoldan geçmişiz biz/ Aynı sudan içmişiz biz/ Yazımız bir kışımız bir/ Aynı dağın yeliyiz biz/ ...Gönüller bir, dualar bir/ Bir Allah'ın kuluyuz biz/ Has bahçemiz yurdumuzdur/ Aynı bağın gülüyüz biz..."
Kürt kardeşlerimize işte bu duygularla yaklaşıyorum. O zaman, canlı bombalar, mayınlar, silâhlar, iyice anlaşılmaz hale geliyor. Kötü geçmişten, onun yarattığı tepkilerden, olumsuz duygulardan kurtulabilsek, belki o zaman daha kolay kenetlenebileceğiz. Ama maalesef, her iki tarafta da şiddet söylemini sürdürenler var. Bir yanıyla operasyonları haklı görüyorum. Çünkü devlet vatandaşını korumak, gücünü göstermek zorunda. Ama diğer yanıyla, araya yeni husumetlerin gireceğinden, gönüllerin yaralanacağından, has bahçemizdeki güllerin solacağından endişeleniyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA