Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Artık iyimser değilim

Seçim öncesinde, anayasa konusunda bir hayli ümitliydim. Özellikle, CHP'nin yeni yönetimi sayesinde uzlaşmanın daha kolay sağlanacağını düşünüyordum. Muhtemelen BDP de, katkıda bulunur kanaatini taşıyordum. Ama tırmanan terör eylemleri ve giderek yaygınlaşan KCK tutuklamaları ufkumu kararttı.
Bir Uyum Komisyonu kuruldu fakat, TBMM'de 4 parti elbette her konuda ittifak sağlayamaz. Özellikle önemli meseleler, tartışma yaratacak. Muhtemelen, Uyum Komisyonu'nun önü tıkanacaktır.
Ama hâlâ bir umudum var... Uyum Komisyonu'nda hangi konularda uzlaşılamayacağı anlaşıldıktan sonra, belki ikinci bir hamleyle, CHP ve AK Parti bir arada yeni bir anayasa yapmaya girişebilir. Onlar zirvede uzlaşırsa, bu birliktelik dalga dalga halka da yayılacaktır. Ama, önce Türkiye'de böyle bir iklim yaratılmalıdır. Oysa, iktidar-anamuhalefet gerginliği, bu noktadan çok uzak olduğumuzu gösteriyor.
Kısacası, seçim öncesindeki iyimserliğimin yerinde artık yeller esiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA