Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Balbay'ın gazeteciliği!

Mustafa Balbay'ın kendi tuttuğu notlarında, bir dönem darbe hazırlıkları içindeki askerlerle nasıl yakın ilişki içinde olduğu görülüyor.
Aytaç Yalman'la seçim sonrasındaki görüşmesi (5 Kasım 2002):
Yalman, "Hemen tepki vermek doğru değil" deyince, Balbay "En azından bir mesaj" diye ricada bulunuyor. Yalman'ın yayınlayacağı bildiriyi önceden okuyup, paşanın talebi üzerine bazı ilaveler yapıyor.
25 Nisan 2003:
Aslan Güner (Genelkurmay Genel Sekreteri): İzleme ve takip dönemi bitti. Artık kamuoyuyla paylaşma zamanı.
Balbay: Geri adım olabilir mi?
Güner: Olamaz. Aytaç Paşa MGK'da ağır konuşacak.
Bu gibi temaslar sonucunda Balbay "Genç subaylar tedirgin" başlıklı yazısını yazıyor. (23 Mayıs 2003) Bu yazıdan sonra Şener Eruygur arayıp Balbay'ı tebrik ediyor: "Görevinizi yaptınız. Rahatsızız. Şunu sorun: Siz rahatsız değil misiniz? Bunlar korkak; Kasımpaşa kabadayısı."
Balbay'ın Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Necdet Timur ile yaptığı bir konuşmadaki sözleri: "Kıvrıkoğlu, 28 Şubat bin yıl yaşayacak diyor fakat, Genelkurmay'ın takındığı yeni durum, karşı tarafı cesaretlendiriyor. Bu kez atılacak adım, sonuç alıcı olmalı. Süreye yayılınca görünen ortada. Bence irtica o günlerden daha fazla mesafe aldı."
Gazetecilik bu mu? Askerle iç içe ilişkileri hiç değilse eleştirmemiz gerekmez mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA