Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Türk-Kürt

Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Neşe Düzel'le konuşmasında (19 Mart 2012-Taraf), toplumun sertleştiğinden söz ediyor. Özellikle Türklerde bir katılaşma var. Türklerin yarısı Kürt komşu, gelin, damat ve iş ortağı istemiyor. Duygusal bir kopuştan söz edebiliriz. Bu, çok vahim bir tablo. Siyaset bu konudaki dilini yumuşatırsa, taban da yumuşayabilir. Ağırdır, "Tayyip Bey gibi Kürt sorununu çözme iradesini gösterme gücüne sahip insanlar, farklı bir dil konuştuğunda hava birdenbire değişiyor" diyerek, bu noktaya parmak basıyor.


Konsensüs'e göre Erdoğan, % 51 ile en sevilen lider, buna mukabil onu cumhurbaşkanı olarak görmek isteyenler % 16.9. Bekir Ağırdır da, halkın ezici çoğunluğunun "AK Parti sorunları çözer" diye ona oy verdiğini, CHP'yi ise "statükocu" olarak gördüklerini söylüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA