Türkiye'nin en iyi haber sitesi

NAZLI ILICAK

Üç kırmızı çizgi

Türkiye, yavaş yavaş -belki de aksine jet hızıyla demek lâzım- Suriye bataklığına çekiliyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, müdahale için 3 kırmızı çizgiden söz etti.
1) Sınır boyunda terör unsurlarının yapılanması.
2) Kaos durumundan yararlanarak Suriye'de bir Kürt devletinin ilan edilmesi; bunun sonucunda küçük devletçiklerle Suriye'nin Lübnanlaşması.
3) PKK'nın uzantısı PYD'nin bölgede kök salması.
Zaten, Esad sonrası Suriye'de bu 3 şıkta yer alan gelişmelerin ortaya çıkması kuvvetle muhtemel. O takdirde Türkiye kendisini güvende hissetmeyecek; sıcak takip ya da başka bir şekilde bölgeye müdahale etmesi mukadder olabilir.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA