Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ömer Dinçer'in hayalleri

4+4+4 uygulamasında ilk adım 17 Eylül'de. Bir değişim her zaman sorun yaratır. Bence bekleyip sonuçlarına göre değerlendirmekte fayda var. Belki, gelişmeler, Ömer Dinçer'i haklı çıkarır ve çocuklarımız daha iyi bir eğitim görür.
Her şeyden önce, çok küçük yaşta okula başlanıyor iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı. 60 ay (5 yaş) ilâ 66 ay arasında tercih ebeveyne bırakılıyor. 67 aydan itibaren ilköğretime devam mecburiyeti var. (Yasa + Yönetmelik, 31 Aralık'ta 69 ayı dolduranların okula başlamasını şart koşuyor. Evvelce 72 aydı.)
Anne-baba, 69 ayı da erken buluyorsa, rapor almak suretiyle çocuğunu okula göndermeyebilecek. Ama bu konuda yoğun itiraz mevcut. Haklı olarak kimse, evlâdını yetersiz gösterecek bir raporu arzu etmiyor. Burada da "Takdir hakkı veliye bırakılsın" deniliyor.
"Küçük çocuk okula nasıl adapte olacak?" sorusuna verilen cevap ise şöyle: "Müfredatta değişiklik var. Meselâ nisandan itibaren okuma yazma öğrenmeleri yeterli sayılıyor."

***
Ömer Dinçer hayallerini gerçekleştirebilirse, eğitimde eşitlik sağlanmış olacak. Nasıl mı? Milli Eğitim Bakanı, önümüzdeki 2-3 yıl, senede 50 bin öğretmen istihdam edilerek, her okulun Anadolu ve Fen lisesi seviyesine çıkarılacağını söyledi. 5'inci sınıftan itibaren haftada 8 saat yabancı dil eğitimi var. İsteyen seçmeli olarak da ilave yabancı dil alabilecek. Fen ağırlıklı eğitim de, her lisede tercihe bağlı olarak verilecek. Başarılı bir çocuğun ayrıca SBS ile Fen lisesine gitmesine gerek kalmayacak.
Tabii ki bunlar Ömer Dinçer'in hayalleri... Ama her proje bir hayalle başlar, unutmayalım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA