Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kitaplar

Yılmaz Karakoyunlu, "Mor Kaftanlı Selanik" (Doğan Kitap) isimli kitabında, mübadele sırasında yaşanan insan hikâyelerini anlatıyor. Eskiden kapı komşusu olan yeni düşmanları tanıyoruz; mübadele sonucu topraklarını terk etmek zorunda kalanların hüznünü yaşıyoruz.
Bülent Keneş'ten "İran ve Terör" (Timaş). Keneş, Türkiye'nin durumunu da ele alarak İran'a ışık tutuyor.
Orhan Birgit "Kalbur Saman İçinde" (Doğan Kitap) adlı eserde, yakından tanıdığı kişileri anlatıyor.
Mim Kemal Öke, "Aşkla Dans" (İlgi Kültür Sanat) ile tasavvuf ve musiki dünyasının kapısını aralıyor:
Necdet Bayraktaroğlu "Tarihimizdeki Muhteşem Mektuplar" (Hayat Yayınları) isimli eserde, hükümdarların azametini, asaletini, adaletini, merhametini kendi yazdıkları mektuplarla bize ulaştırıyor.
Mümtaz'er Türköne, "Milletler ve Milliyetçilikler" (Etkileşim) kitabında, milliyetçilik, ırkçılık ve vatanseverlik arasındaki farkı ortaya koyuyor.
Fehmi Çalmuk, "Aşkına Aşık Oldum" (Esen Kitap) ile "günah kadar beyaz, sevap kadar siyah" bir aşkın öyküsünü anlatıyor.
"Elli Yıllık Sır", eski Genelkurmay Başkanı Rüştü Eldelhun'un 27 Mayıs cuntasıyla ilişkili günlüklerinden oluşuyor. Zaman gazetesinden Fatih Uğur ve Mustafa Gürlek tarafından kaleme alınan bu dizi, Zaman Kitap'tan çıktı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA