Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Göktürk 2 gölgede kaldı

ODTÜ, dünyadaki iyi üniversiteler arasında yer alıyor. Başarıyı değerlendiren URAP'a göre 1 numara Hacettepe; onu ODTÜ, Ankara ve Ege Üniversiteleriyle, İstanbul Teknik Üniversitesi takip ediyor. Öyleyse, Başbakan'ın "Yazıklar olsun o hocalara" demesi doğru değil. Çünkü ODTÜ, Türkiye'nin yüz akı.
Protesto biraz ODTÜ'nün genlerinde var. Meselâ, ABD Büyükelçisi Komer'in arabası bu üniversitenin öğrencileri tarafından yakıldı. Deniz Gezmiş ve arkadaşları ODTÜ yurdunda polisten gizlendi. Türk Halk Kurtuluş Ordusu'nun ilk çekirdek kadrosu ODTÜ'lü Sinan Cemgil tarafından oluşturuldu.
Bugün artık ne 60'larda, ne de 70'lerdeyiz. Kimse, devrim adına üniversitelerin kurtarılmış bölgeler haline dönüştürülmesini onaylamıyor. Dolayısıyla kantarın topuzu kaçmış bile olsa, ODTÜ'yü bir anarşi yuvası gibi göremeyiz.
Bırakınız protesto etsinler... Siyaset biraz da kritik meseleleri suhuletle idare etme sanatı. İşte gerginlik diğer üniversite gençliğine de yansıdı. Bazı üniversite senatoları, ODTÜ yönetimini ve olaylara karışan gençliği eleştiren açıklamalar yaptı. Bunlar Marmara, İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Galatasaray, Mimar Sinan, Hacettepe, Afyon Kocatepe, Bingöl, Uşak, İstanbul Üniversitesi vs... Ama bu açıklamaların hemen akabinde, o üniversitelerin öğretim üyeleri, senatolarının bildirisine onay vermediklerini söyledi.
Öğretim üyeleri bölündü, öğrenciler bölündü. Siyaset açısından yeni bir kutuplaşma ve çatışma alanı doğdu. Göktürk 2 gibi hepimizin göğsünü kabartacak bir gelişme gölgede kaldı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA