Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Böcek

Başbakan'ın makamından çıkan böcek, çok tartışıldı. Star'da güvenlik uzmanı emekli albay Mete Yarar'ın bir açıklamasına rastladım. "Böceğin bulunacağını bile bile oraya koyan servisler, aslında dinleme değil tehdit mesajı veriyorlar" diyordu. Ben de istihbaratçı bazı uzmanlarla konuştum. Böcek, modası geçmiş bir dinleme aracı ve artık bu yöntem istihbari amaçla kullanılmıyor. Zira hemen bulunma riski var. Ancak kişi hakkında bir soruşturma mevcutsa, delil yakalamak maksadıyla adli amaçlı olarak böceğe başvuruluyor. Bugün, telefonlar, 500 metre mesafeden bir cihazla dinlenebiliyor; hatta telefon üzerinden ortam dinlemesi de yapılabiliyor. Belli ki böcek oraya yakalansın diye konuldu. Çünkü Başbakan'ın mekânı sık sık denetleniyor.
Başbakan, "Böceği kim koydu?"dan ziyade, hangi maksatla o böcek yerleştirildi konusuna kafasını yormalı. Acaba, gözdağı mı, yoksa birilerinden kuşku duyulmasını sağlamak için mi böcekten yararlanıldı? Bu konu aydınlanmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA