Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Çözüm süreci

Çözüm için Türkiye'nin atacağı adımlar belli:
1) Anadilde eğitim. AK Parti'nin anayasa teklifinde, "Türkçe'den başka hiçbir dil eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına anadilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez" ibaresi mevcut değil. Böylece, yasal bir düzenlemeyle Kürtçe anadilde eğitimin önü açılıyor.
2) AK Parti'nin vatandaşlık teklifi, etnik vurgu yapmıyor: "Devlete vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır."
3) Öcalan'ın "Özerk Kürdistan" talebinden vazgeçmesiyle, süreci tıkayan bir engel aşılmış oldu. Yerel yönetimlerin yetkisinin arttırılması yolunda adımlar atmak çok daha kolay.
4) Türkiye'nin demokratikleşmesi, hepimizin ortak isteği. Bu bağlamda, özellikle barajın düşürülmesi, BDP'yi bölge partisi olmaktan çıkararak Türkiye'nin partisi haline getirecektir.
Barajın yüksek olması, AB tarafından da eleştiriliyor. % 7'lik bir oran ile hem istikrar, hem temsilde adalet sağlanabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA