Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Zorlu süreç

BDP, görüşmelerin bir adım daha ileri götürülerek "müzakere sürecine" geçilmesini arzu ediyor. Bu bağlamda, bazı komisyonların kurulmasını istiyor. Aktivistlerin, akademisyenlerin katkı vereceği İzleme Komiteleri oluşturulmalı. Parlamento sürece dahil edilmeli. Demokratik anayasa için, yol temizliğine ihtiyaç var. Düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmalı. Barajın düşürülmesi, ön seçim, kadın kotası gibi adımlar atılmalı. Terörle Mücadele Kanunu, sadece silâhlı mücadeleyi engellemeli ama Türkiye'de çok geniş kapsamlı olarak uygulanıyor. 10 bin KCK tutuklusunun belki gerçekten 200'ü örgüt üyesi. Terör örgütünün tarifi yeniden yapılmalı.
Gültan Kışanak, başka ülkelerde müzakerelerin 5-6 yıl sürdüğünü hatırlattı. Yeni yasal düzenlemeler, Meclis'te kurulacak Hakikatleri Araştırma Komisyonu gibi oluşumlar, PKK sınır dışına çıkarken, Meclis'in karar alması, tartışma yaratacak konular. Özen isteyen zorlu bir süreçten geçtiğimizi idrak etmeliyiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA