Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Yalakalık tartışması... Hakan ve Mutlu

Medya polemiklerine girmeyi sevmiyorum. Ama hakikati çarpıtan köşe yazarlarından hatalarını düzeltmeyi beklemek de benim hakkım. Onlar düzeltmeyince, tatsız bir tartışmaya ben de karışmış oluyorum.
Önce Ahmet Hakan, sonra da Mustafa Mutlu "iktidara yalakalık"tan söz ederken, Mehmet Ali Ilıcak'ı hedef aldılar ve onun yağcılıkta Yiğit Bulut'u geçtiğini söylediler.
Mehmet Ali, 14 Nisan 2011'de Radikal'e bir röportaj vermişti.
Röportajı yapan sormuş: "Kitap falan okumaz mısınız?"
"Hiç kitap okumadım" demiş Mehmet Ali. (Tabii roman okumadım anlamında böyle konuşuyor.) Gazeteci üstelemiş: "Anneniz Nazlı Ilıcak kızmıyor mu? Evlâdım niye okumuyorsun demiyor mu?"
Mehmet Ali cevap vermiş: "Okuduğum tek düzenli kitap Kur'an-ı Kerim. Onun dışında kitap okumam. Kitap okuyacağıma film seyrediyorum. O da bir vakit geçirme yöntemi."
Biraz magazin dünyasına dalmışlar; Hayko'dan söz etmişler. Muhabir, "Siz bir ara şarkı söylediniz değil mi?" diye sormuş. Mehmet Ali, Alem gece kulübünü işlettiğinden, orada 2-3 şarkı okuduğundan söz etmiş.
"Peki bu dünyadan, geceleri Kur'an-ı Kerim okumaya nasıl geçtiniz?" sorusuna da şu cevabı vermiş: "Babamdan gelen böyle bir tarafım vardır ama gençken içki içerdim. İçkiyi bırakmama sebep Tayyip Bey'dir. Tanıştığımızda daha Belediye Başkanı bile değildi. 'İçki içiyor musun?' dedi, 'İçiyorum' dedim. 'Bak yaradan o kadar güzel şeyler yaratmış, dalında yetişen portakal, üzüm... Neden onlardan içmiyorsun da bunlardan içiyorsun...' O gün akşam karar verdim. Vesile oldu. O tarihte bir de bana Kur'an-ı Kerim hediye etmişti... İmzalı. O zamandan beri her gece Kur'an okurum."

***

Röportaj 2011'de yayınlanmış. Yani, Yiğit Bulut'un "Erdoğan benim atam" demesinden çok önce. Ayrıca, Tayyip Erdoğan'ın telkiniyle Mehmet Ali'nin içkiyi bıraktığı tarih 1991. Erdoğan, o tarihte İl Başkanı. Bunun yağcılıkla ne ilgisi var?
Ama bakın ne yazıyorlar:
Ahmet Hakan: "Yiğit Bulut 'Başbakan benim atam olur' deyince, 'Yalakalık işinde yükselmek isteyenler hiç boşuna uğraşmayın, bunun üstüne çıkamazsınız. Çıta en yükseğe dikilmiştir' demiştim. Nasıl yanılmışım anlatamam. Daha yazdığım cümlelerin mürekkebi kurumadan, Ilıcak ailesinden Mehmet Ali Ilıcak, ak tolgalı Beylerbeyi gibi harekete geçmiş. Radikal'e verdiği röportajda 'Okuduğum tek kitap, Başbakan'ın imzalayıp verdiği Kur'an-ı Kerim'dir' demiş."
Mustafa Mutlu: "Yiğit Bulut'un sözleri yağcılıkta son nokta olarak değerlendirilirken, bu kez hamle Nazlı Ilıcak'ın oğlu Mehmet Ali Ilıcak'tan geldi. 'Kitap okumam. Okuduğum tek kitap Başbakan Tayyip Erdoğan'ın imzalayıp hediye ettiği Kur'an-ı Kerim'dir.' Demek ki Başbakan hediye etmeseymiş, bizim Mehmet Ali, Kur'an da okumayacakmış... İşte, bu arkadaşların dindarlığı bu kadardır... Onlar sadece güce tapar!"
***

2011'de çıkan bir röportajdan sadece tek bir cümle alınıp, yazının geneline bakmayınca, belki kara propaganda yaparsınız ama ahlâklı bir gazetecilik örneği verdiğiniz pek söylenemez. Mustafa Mutlu neyse de, değerli bulduğum bir meslektaşım olduğu için Ahmet Hakan'a üzüldüm.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA