Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Plebisit

Halk oylaması (plebisit) teklifi sevindirici.
Ama, hem Taksim Dayanışma Platformu, hem de CHP, bu öneriyi benimsememiş görünüyor. Peki, bazı beldelerin ortadan kaldırılması, büyük şehir sınırlarının vilayet sınırına kadar genişletilmesi yolunda kanun çıkarken CHP halk oylaması teklif etmemiş miydi? "Burada yargı kararı var" deniliyor ama, kesinleşmiş bir karar mevcut değil. Ayrıca, daha Topçu Kışlası'nın ihalesi yapılmadı. İhalesi yapılmayan Topçu Kışlası'na İstanbul 1. İdare Mahkemesi nasıl yürütmeyi durdurma kararı verdi? Öte yandan, Topçu Kışlası'nın inşaatı için gerekli plan tadilatı da 6. İdare Mahkemesi'nde; henüz bir sonuç çıkmadı. Bir yandan "halk" diyeceksiniz, bir yandan plebisite yanaşmayacaksınız!
İşte bu olmadı. Halk, Topçu Kışlası'nın yapımına evet derse, buna rağmen 6. İdare Mahkemesi plan tadilatını iptal ederse, itirazları dikkate alan yeni bir plan hazırlanarak, halk oylamasında ortaya çıkan iradeye uygun adımlar atılabilir. Erdoğan, yasada değişiklik yapılmak suretiyle İstanbul'da halk oylamasına gitmenin mümkün olduğunu açıkladı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA