Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP ve özeleştiri

Kılıçdaroğlu, din adamlarının da katıldığı iftar yemeğinde şöyle konuştu: "Bu sorun yıllar önce çözülüp, başörtülü öğrenciler üniversiteye girmeliydi. Niye başörtülü kızlarımız üniversite okumasın? Bakın şimdi çözüldü ve sıkıntı yok."
Bu sözler, Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin ne kadar değiştiğini gösteriyor. Ama keşke CHP lideri, partisi adına bir özeleştiri yapsaydı. 2007 seçimlerinden sonra MHP ile birlikte anayasayı değiştirip, üniversitelerde başörtüsü engelini kaldırmaya çalışan AK Parti'nin başına gelenleri biliyoruz. İki maddedeki (10. ve 42. madde) anayasa değişikliklerini, Anayasa Mahkemesi'ne götüren DSP ile birlikte CHP değil miydi? AK Parti bu anayasa değişiklikleri sebebiyle laik cumhuriyet karşıtlığından Anayasa Mahkemesi'nde yargılanırken, CHP'nin sesi çıktı mı?
Açıklamalar güzel, ama dediğim gibi bir de özeleştiri gerekli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA