Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Taksim

Berkin Elvan, 14 yaşında... Gezi eylemleri sırasında, bakkala giderken polisle eylemciler arasında kaldı; başına gaz kapsülü isabet etti. Annesi ve babası, Gezi eylemi mağduru bazı ailelerin ve vatandaşların katılımıyla Taksim'e çıktı. Bir bildiri okumak istediler.
Ama hayır... Polis müdahalesi; su ve biber gazı!!! Bıraksalardı, acılı aile sözünü söyleyip, alanı terk edecekti. İş böylece büyüdü. Oysa bir gün önce Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın davetiyle aynı meydandaydık. İftar yemeğine, hem sade vatandaş, hem de tanınmış gazeteci ve sanatçılar katılmıştı. Ayrıca, farklı din ve inançların liderleri de gelmişti. Fener Rum Patriği, Hahambaşı Vekili, Süryani Ortodoks ve Katolik Kiliselerinin Patrik vekilleri, Ermeni Patrikhanesinden bir temsilci... Aleviler, Sünniler herkes bir aradaydı. Belediye Başkanı Demircan'ın gözleri ışıl ışıldı. Sempatik yüzüne bu huzurlu ortamı sağlamış olmaktan dolayı ayrı bir mutluluk yansımıştı.
Ama ne oldu? Taksim, gene gaza, gene gözyaşına boğuldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA