Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Sol ve Kontrgerilla

Sol, 1970'li yıllarda "Kontrgerilla var" demiyor muydu? Ecevit, 1974 Kıbrıs Harekâtı sonrasında, dönemin Genelkurmay Başkanı Semih Sancar vasıtasıyla, finansman ihtiyacı doğduğu için Seferberlik Tetkik Kurulu'nun varlığını öğrenmişti. Savcı Doğan Öz, öldürüldüğünde (1978), Kontrgerilla'yı araştırıyordu. Ziverbey Köşkü'nde işkenceyi Kontrgerilla'nın yaptığı iddiasını unutacak mıyız? Sabri Yirmibeşoğlu, 6-7 Eylül olaylarında Özel Harp'i işaret etmedi mi?
Şimdi deniliyor ki: "Evet bir Kontrgerilla var ama bu yargılanan değil. Hani nerede 1 Mayıs'ın, Sivas'ın, Kahramanmaraş'ın failleri? Doğan Öz'ün, Bahtiyar Aydın'ın katilleri?"
Oysa, Ergenekon devam eden bir yapı. Bugünküler de, Danıştay baskınını gerçekleştirdi, Hrant Dink'i öldürdü, Zirve Yayınevi katliamını yaptı. Kara propagandayla ve istikrarsızlık yaratarak hükümeti devirmeyi amaçladı. Mustafa Dönmez'in ya da İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokiler, Poyrazköy ya da Zir Vadisi'nden çıkan silâhlar ve mühimmat neyin nesiydi? Bence, her şeyi inkâr ederek, her delile sahte diyerek hatalı bir savunma yapıldı. Savunma bu yüzden, mahkeme nezdinde inandırıcılığını kaybetti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA