Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Suriye

Batı dünyası, ilk günden beri Esad yönetimine karşı. Ama doğrudan müdahale etme hususunda çekimser davranıyorlardı. Amerikan kamuoyu, çok sayıda asker kaybı vererek artık Ortadoğu ülkelerinde boy göstermek istemiyor. Diğer büyük devletler de aynı çizgide. Fakat kimyasal silâh kullanımı, kırmızı çizgileri zorladı ve dünya harekete geçti.
Mamafih, Amerika, Suriye'de rejim değiştirmeye yönelik bir askeri faaliyete girişmediklerini, sadece kimyasal silâh kullanımını engellemek amacıyla Suriye'yi vuracaklarını açıkladı.
ABD, Esad'a böylece ders verdikten sonra, yeniden Cenevre-2 süreci başlayacak ve muhalifler daha güçlü bir biçimde masaya oturacak. Şimdilik beklenti böyle. Ama neticede savaşa giriliyor; her şey planlandığı gibi gitmeyebilir. Esad devrilebilir ya da köşeye sıkışınca can havliyle, ucu Türkiye'ye de dokunacak daha büyük bir tahribata girişebilir.
Endişeli bir bekleyiş içindeyim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA