Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

AK Parti yeniden yargılansın

AK Parti, Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davasının yeniden görüşülmesini istiyor. 2008'de çok büyük haksızlığa uğramıştı. 5'e karşı 6 oyla partinin laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı olduğuna hükmedildi.
Bir üye farklı oy kullansaydı, 7'ye 4 parti kapatılacaktı. Parti kapanmadı ama Hazine yardımı kesildi.
Şimdi deniliyor ki: Madem Ergenekon davasında internet sitelerinin kara propaganda yaptığı ortaya çıktı ve kapatma davasında Yargıtay Başsavcısı bu haberlere dayandı, AK Parti yeniden yargılansın.
Ben dosyanın tekrardan açılmasına taraftarım. Ama bunu Ergenekon davasıyla gerekçelendirmek yanlış. Zira genel kanaatin aksine, sadece tek bir haber kara propaganda sitelerinden alındı.
Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'nın sunduğu 450 civarındaki delilin büyük çoğunluğu elendi; Anayasa Mahkemesi 30 kadar delile dayanarak hüküm kurdu. Bunlar arasında, başörtüsü yasağını kaldırmak için yapılan anayasa değişikliği, İmam Hatiplilerin üniversiteye girmesini sağlamak üzere katsayının değiştirilmesi, Kur'an kursu yaşının düşürülmesi, Erdoğan, Gül ve bazı parti yöneticileri, il ve ilçe başkanlarının demeçlerini sıralayabiliriz.
Neden Ergenekon davası ve kara propaganda siteleri gerekçe gösterilerek yeniden yargılanma isteniyor? İmam Hatiplilerin üniversiteye gitmesinin ya da başörtülü kızların üniversitede okumasının laikliğe karşı addedilmesi, tek başına yeniden yargılanma sebebi değil mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA