Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Dış politikada format değişikliği

Öcalan BDP heyetiyle görüşürken, yeni bir formattan söz etti.
Yeni bir bakış açısı ve farklı bir paradigma talep ediyor. Bence Türkiye, dış politikasında da format değişikliğine gitmeli.
Sınır bölgemizdeki güvensizlik içeriye de yansıyor:
El Kaide ile ilişkili El Nusra'nın, PKK'ya yakın olduğu bilinen PYD ile çatışması ve bu grubun arkasında Türkiye'nin yer aldığının söylenmesi, çözüm sürecini olumsuz etkileyebilir.
Suriye'deki iç savaşa taraf olmamız, Alevi vatandaşlarımızı tedirgin ediyor; Şam'daki Nusayri yönetimine sempatiyle bakmalarına yol açıyor.
Savaşan radikal dinci gruplar onların kaygılarını meşrulaştırıyor.
Suriye'nin artçı sarsıntıları ülkemizde hissediliyor.
Dün, Suriye'deki Azez kasabasında, Irak-Şam İslâm Devleti Örgütü, Özgür Suriye Ordusu askerleriyle çatışmaya girdi. Amaç, Azez'e hâkim olmak. Bu çatışmalar yüzünden güvenlik saikiyle Kilis'in Öncüpınar sınır kapısı kapatıldı. Görüldüğü gibi Suriye muhalefeti birlik bütünlük içinde değil. Zaten Batı, Esad sonrasını göremediği için mesafeli davranıyor.
Türk dış politikasında "format değişikliği" zamanı artık gelmedi mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA