Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

AB İlerleme Raporu

Avrupa Birliği İlerleme Raporu yayınlandı. Hükümete yönelik bazı eleştiriler ihtiva etmekle birlikte, genelde olumlu bir bakış açısı söz konusu. CHP Genel Başkanı'nın dikkatine, özellikle, yargı sistemi hakkındaki değerlendirmeleri sunmak istiyorum. Rapor, 2010 Anayasa reformunu övüyor. Bu reform sayesinde ortaya çıkan yeni HSYK'yı olumlu görüyor ve diyor ki: "Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi hâkimlerin yarısından fazlasının yargının tüm kademelerinde görevli meslektaşları tarafından seçilen hâkim ve savcılardan oluşması başta olmak üzere, 2010 Anayasa değişiklikleriyle elde edilen kazanımların pekiştirilmesi bekleniyor."
AB İlerleme Raporu'nda 2010 kazanımlarından söz ediliyor. HSYK'ya alt kademe mahkemelerin hâkim ve savcılarının 10 üye, Yargıtay'ın 3, Danıştay'ın da 2 üye seçmesini ileri bir adım olarak görüyor.
CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu kamuoyunu yanıltmak pahasına, 2010'da adalet sisteminde önemli bir reform yapıldığını ve HSYK'nın yapısının demokratikleştirildiğini hiçbir zaman kabul etmedi. Ve sonunda ne görüyoruz...Darbecileri savunmak için, demokratik bir biçimde seçilen ve meslekte uzun süreli kıdemleri olan Yargıtay 9. Ceza Dairesi üyelerine "militan" diyor. Ne diyelim... Allah ıslah etsin!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA