Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİŞ HEKİMİ İLKER ERDOĞAN

Siz de diş hekimlerinden nefret ediyor musunuz?

İnsanların diş hekimlerinden nefret etmesinin pek çok farklı nedeni var. Kötü anılar, hekim tarafından azarlanma, ödenen paranın karşılığında kötü hizmet alma bunlardan sadece birkaçı

Diş hastalıkları veya diş hekimleri ile ilgili sizi en çok rahatsız eden nedir? 'Her şey!' dediğinizi duyar gibiyim. Diş hekiminden nefret ediyorsanız, eminim nedenleriniz vardır ve bahse girerim asıl nefret ettiğiniz, diş hekiminiz değildir. Sizi ürperten, bir diş hekiminin yaptıklarıdır (delme, dolgu ve fatura kısmı). Bunun için sizi kim suçlayabilir ki? Bir diş hekimi koltuğu tüm korkuları birleştirebilir: Acı, iğneler, doktorlar, kapalı alanlar, yüksek sesler... Çoğu insanın diş hekimine gitmekten nefret etmesi şaşılacak bir durum değil. Yine de, diş hekimleri kötü insanlar değildir. Bizler sadece işini yapan ve kötü adam etiketi yapıştırılan kişileriz. İşte size yıllardır yaptığım gözleme dayanarak oluşturduğum 'İnsanların diş hekimlerinden nefret etmesinin listesi'nin devamı. Geçen hafta yayınladığımız maddelere bu hafta da devam ediyorum...

SABIRLA HİKAYELERİNİ DİNLEDİM
Bu maddeleri oluştururken yalnızca insanların hikayelerini dinledim. Beni tanımayanlar, diş hekimi olduğumu öğrendikten sonra neden 'bizleri' sevmediklerini anlatmak istiyorlar. Bununla birlikte, yeni bir hasta olarak beni görmeye geldiğinizde, bilmek istediğim ilk şeylerden biri diş hekimleri hakkında sevdikleriniz ve sevmediklerinizdir. Sevdiklerinizle ilgili daha fazlasını ve sevmediklerinizle ilgili daha azını yapmak istiyorum. 'Sevmediğiniz bir diş hekimine gitmek nasıl bir şey? Diş hekimleri hakkında en nefret ettiğiniz şey nedir?'

Nefret sebebi: KÖTÜ DAVRANIŞ, AZAR
Durumunuzdan dolayı suçlu hissediyor veya utanıyorsanız, isteyeceğiniz en son şey daha kötü hissetmektir. Teslim olmak, çaresiz bir çocuk gibi azarlanmak veya gözleriniz kararana kadar alakasız yakıştırmalarla saldırıya uğramak zorunda değilsiniz. Diş hekimine gitmek, üzerinize daha fazla suç yükleyen kişiler olmadan da yeterince streslidir. Buna kimin ihtiyacı var ki? Neden iyi paralar ödeyip de kendinizi değersiz hissedeceksiniz? Benim diş hekimlerine tavsiyem; insanları bilgi bombardımanına tutmak, profesyonel bilgiyi gösterir ancak ilgi bakımından bencil bir rekabetin ve ilişkiden kopmanın göstergesidir. Biz insanlarla ilgilenen kişileriz. İnsanlığınızı hiçbir zaman unutmayın ve konferanslara katılarak veya akıllı kartla çok oynayarak bu bağdan ödün vermeyin. İnsanlar zaten sizin akıllı olduğunuzu varsayıyor, bu nedenle bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz. O kartı cebinizde tutun ve yedek olarak kullanın. Yeni kartı dibine kadar oynayın çünkü insanların gerçekten istediği sizin daha fazla ilginizdir. Bir hasta olarak sizin istediğiniz ise, iyi sağlığın güvencesi ile en iyi görünüm ve en iyi şekilde hissetmenin rahatlığını yaşamak için çözüm ve pozitif duygusal sonuçlardır. Umut ve daha iyi bir yarına ilişkin vaat ile yepyeni bir başlangıca ihtiyacınız var. Bir diş hekiminden istediğiniz liderliktir. İşte sonuç: Kendilerini daha bilgili ve üstün göstermeye çalışmak yerine, kendini sizi sağlıklı ve mutlu kılmaya adamış bir diş hekimi ekibi bulun. Patronun siz olduğunu asla unutmayın ve onlara konferanssız bir yaklaşımı tercih ettiğinizi söyleyin.

İLGİSİZLİK İLİŞKİ KATİLİDİR!
Nefret sebebi: KÖTÜ HİZMET Herkes daha iyi hizmet vâdeder. Ön kapıdan içeri girdiğinizde, gerçekle karşılaşırsınız. Marka bütünlüğü ve mükemmel itibara sahipler mi, yoksa yalnızca bahane mi? İlgisizlik, sağlık bakımındaki önemli ilişki katilidir. Ekibin her üyesi markanızı temsil eder ve içlerinden birinin hizmette çuvallaması ile iletmek istediğiniz sihir bir anda kaybolur. İşte sır: Mükemmel hizmeti bulduğunuzda, üstün kaliteyi bulma ihtimaliniz vardır. Bunlar el eledir. Bu, sadece mükemmeliyete adanmışlık ve bu mükemmeliyetin her alana uzanmış olması ile ilgilidir. Her şey meseledir. Şefkatli ve saygılı muamele gördüğünüzde, daima nazik muamele arayın. Dışarı çıktığınızda içeri girdiğiniz andakinden daha sağlıklı, daha mutlu ve daha güzel gülümseyeceğiniz moral verici bir deneyim istersiniz.

SEDASYONLU TEDAVİYİ DENEYİN
Nefret sebebi:KÖTÜ ANILAR
Beyniniz korkuyla donatılmıştır. Kötü bir çocukluk deneyiminiz mi oldu? Kulübe katılın. Çoğumuz günümüz standartlarına göre kabus senaryolarına katlandık. Bundan kurtulmak zordur. Diş hekimi muayenehanesine her girdiğinizde, bu çocukluk anılarınızdan kurtulduğunuzu hissedebilirsiniz. Duygusal olarak yoğun anılar en güçlü ve en uzun süreli anılardır. Sedasyonlu diş hekimliği, kötü anıların neden olduğu endişeyi azaltmak için harika bir seçenek olabilir. Güven, daima sonunda geçmişten kurtulmanıza yardımcı olur.

NEFRETİ GEÇMİŞTE BIRAKIN
İki haftadır yayınlanan 'İnsanların diş hekimlerinden nefret etmesinin nedenleri' listesinde size uyan bir şey oldu mu? Diş hekimiyle ilgili korku hikayeleri, ürkütücü kamp hikayeleri gibi yeniden anlatılır... İyi haber şu ki, diş hekimliği artık daha gelişmiş ve eskisinden çok daha konforlu. Bugünlerde, çoğu insan diş hekimine gitmeyi umursamıyor. Elbette, herkes diş hekimliğinin daha az maliyetli olmasını ister. Ve işleri mümkün olduğunca güzelleştirsek de, diş hekimi muayenehaneleri herkesin ziyaret etmek isteyeceği favori mekanlardan olmayacak. Sihirli değnek olmadıkça, diş hekimliği halen halledilmesi gereken bir mesele. Diş hekimini ziyaret etmenin gününüzü çok fazla berbat etmemesi ve eski kötü günlerden farklı olması ise büyük bir değişiklik. Kötü haber ise, tuhaf bir günde insanlar kötü haber ve korkutucu hikayeler duymayı sever. Bu 'Diş hekiminden nefret ediyorum' söylemleri, 'Diş hekimimi seviyorum' hikayelerinden daha ilginçtir. Kök kanal tedavisi gibi işlemler, ortalıkta dolaşan bir arkadaşın hikayeleri nedeniyle kötü üne sahiptir. İnsanlar, çoğu şeye ne kadar kolay gülündüğünü keşfettiğinde keyif alıp rahatlıyor. İyi bir haber, içten ve havalıdır ancak konuşmaya değmez. İlginç korku hikayeleri uzun sürer. Yürek burkan bir hikaye yıllarca ilgi odağı ve meyilliyseniz sempatik bile olabilir. Sonunda da 'Diş hekiminden nefret ediyorum' hikayesine takılı kalmaya devam edebilir veya yeni şeyler deneyip size kendinizi rahatlamış ve konforlu hissettiren bir diş hekimi bulabilirsiniz. Sağlıkla kalın ve gülümsemeye devam edin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA