Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Almanlar iki gözü iki çeşme gidiyor!

Artık eminim! Türkiye'den ayrılma vakti gelen bir yabancı işadamıyla sohbet ederken, yukarıdakine benzer bir cümle duymayan kalmamıştır. Ne de olsa, yabancı yöneticilerin büyük bir kısmı gelmeden önce genelde ülkeyle ilgili çok az şey biliyor. Hani Bangladeş'e gittiğini sanıyorlar desem abartmış olmam. Oysa özellikle İstanbul'da bir nevi Cote'de Azur (kaymak tabakanın bir numaralı mekanı Güney Fransa) hayatı yaşıyorlar. Boğaz manzaralı evler, nefis restoranlar ve müthiş gece hayatıyla dünyada eşi benzeri olmayan İstanbul, Türk insanının misafirperverliğiyle birleştiğinde, açıkçası kimsenin gidesi gelmiyor.
Ritz Carlton Oteli'nin Genel Müdürü Rainer J. Bürkle, çok daha iyi bir pozisyona İstanbul, Berlin ve Wolfsburg The Ritz-Carlton otellerinden sorumlu bölge başkan yardımcılığına atanıp, Berlin'e doğru yola koyulmadan önce anlattı. Alman Genel Müdür "Gözlerinde yaşla bu ülkeden ayrılan sadece ben de değilim" dedi. Öğrendiğime göre Bosch'un Alman Genel Müdürü Dr. Klaus Peter Fouquet ve BP Gaz'ın başındaki Rutger Dohm da görev süreleri dolup, terfi ederek şu günlerde İstanbul'dan ayrılan Alman yöneticilermiş. Bürkle'nin anlattıklarına bakılırsa İstanbul'dan ayrılmak yabancı işadamlarını ağlatmış.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA