Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Avrupa'da bizim hedef pazarımız iki ülke; Rusya ve Türkiye

Bir önceki ziyaretinden bu yana tam on yıl geçmiş. 29 milyar euro cirolu bir dünya devi olan Philips'in Ev Aletleri ve Kişisel Bakım Ürünleri Dünya Başkanı J.Van Splunter ile İstanbul'da boğazın en güzel yerlerinden birinde buluştuk. "Caddelerde yürümeyi tercih ettim. On yıl öncesine göre çok değişmiş her şey" dedi. Splunter insanları mağazalara doğru yürürken çok daha kendinden emin, talepkâr ve aktif, İstanbul'u da çok gelişmiş görmüş.
Türkiye Philips'in yüksek potansiyel gördüğü ülkelerden biri. Splunter da Avrupa'da şu anda büyüyeceği beklenen iki ülkeden söz edildiğini, bunların Rusya ve Türkiye olduğunu vurguluyor. Her şey iyi hoş da iş yatırım yapmaya gelince Philips de diğer yabancı şirketler gibi şöyle bir duruyor.
Philips Türkiye'de bu yıl bir rekora imza atmış ve tam 100 bin adet tıraş makinesi satmış. Başkan Splunter'ın Türkiye'yi ziyaret etme nedeni de dört katına çıkan bu satış rakamı olmuş. Türkiye'de toplam tıraş makinesi satışı 30 bin adedi ancak bulurken, şimdi Philips'in yeni bir modeli tek başına 100 bin adet satıyor. Başkan da bu gelişmeyi yerinde görmek için Türkiye'ye geliyor. Splunter'a Türkiye'de de üretime yatırım yapıp yapmayacaklarını sordum. Şu ilginç cevabı verdi: "Türkiye son 25 yıldır zig zaglar çiziyor. Ekonomisi bir türlü istikrar gösteremedi. Yani yatırım iklimi hiç iyi değildi. Biz Philips olarak istikrarlı bir ekonomide yatırım yapmayı tercih ediyoruz. Ama şimdi Türkiye yatırım için ilginç bir ülke olmaya başladı. Sanıyorum, yakında Philips olmasa bile Türkiye'de yatırıma soyunacak pek çok yabancı olacak. Çünkü şu anda Avrupa'da bu konuşuluyor." Splunter, AB üyeliği ile ilgili çok pozitif konuştu. 2005'te AB'deki Türkiye'nin rolünün çok daha önemli olacağını söyledi. Anlaşılan yatırımlar biraz da 2004 sonundaki müzakere tarihine endekslenmiş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA