Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ayrılmaktan başka çaremiz kalmadı

Sessizliğini bozan Şakir Eczacıbaşı İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin İKSV'den ayrılacağı haberini doğruladı. Son olarak yönetim kurulu kararı bekleniyor

Oya ve Bülent Eczacıbaşı önderliğinde kurulan İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin, Şakir Eczacıbaşı başkanlığındaki İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'ndan (İKSV) koparak, 'bağımsızlığını ilan edeceği' haberinin yankıları sürüyor... Müze'nin İKSV'den ayrılarak yeni bir vakfa bağlanmasına ilişkin 'resmi süreç' önümüzdeki günlerde yapılacak olan yönetim kurulu toplantısıyla tamamlanacak. Dün SABAH'ta yer alan haberden sonra konuyla ilgili olarak sessizliğini ilk kez bozan vakfın kurucusu ve başkanı Şakir Eczacıbaşı, bir açıklama yaparak gelişmelere netlik kazandırdı. "Oya ve Bülent Eczacıbaşı, İstanbul Modern'in kaynaklarını kendilerinin sağladığını, Müze'nin daha hızlı büyümesi için de özgürce girişimlerde bulunmaları gerektiğini söylüyorlardı" sözleriyle başlayan açıklamasında, Şakir Eczacıbaşı vakıf ve müzenin yollarının ayrılacağını vurguladı. Şakir Bey şöyle devam etti: "Biz ise verilen desteklere karşı İstanbul Modern'in, İKSV'nin şemsiyesi altında kurulması konusunda anlaşmış olduğumuz şekliyle, 60 dolayında sponsoru bulunan İKSV'nin kurum kimliği ve yönetim ilkelerine bağlı kalınması gerektiğini savunuyorduk. Bu nedenlerle, iki tarafın görüşleri bağdaşmadığından, kuruluşların ayrılmasından başka çare görülememiştir. Yönetim Kurulu'nun bu konudaki kararı beklenmektedir."

'İKSV'NİN ONAYI GEREKLİ'
İstanbul Modern Sanat Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı ise; koleksiyonu, bağışçıları ve sponsorları ile daha etkin işleyen bir yapıya ihtiyaç duyan müzenin, 'müzecilik alanında uzmanlaşmış bir vakıf şemsiyesi altına alınması' fikrinden hareketle başlatılan ön çalışmaların devam ettiğini belirtti. Oya Eczacıbaşı, yeni bir vakıf kurulması için İKSV Yönetim Kurulu'nun onayı gerektiğini ve yönetimin onaylaması halinde İKSV'nin de yeni vakfın kurucularından biri olacağını da kaydetti.

'DÜNYA ÇAPINDA OLACAK'
Oya Eczacıbaşı sözlerine şöyle devam etti: "Tümüyle müzecilik amacıyla kurulacak ve kendi mütevelli heyetini oluşturacak bir vakıf, İstanbul Modern'in gelişmesine ve dünya çapında bir müze olma hedefine ulaşmasına olanak sağlayacak. Bu oluşum ayrıca, İKSV'nin de şimdiye kadar yürüttüğü faaliyetler nedeniyle sahip olduğu misyonunu eski yoğunluğunda devam ettirebilmesine, en üst düzeyde uzmanlık sahibi olduğu ve artık kendisiyle de özdeşleşen faaliyetlerine bütünüyle odaklanmasına katkıda bulunacaktır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA