Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Türk kadını için 100 milyon $'lık projeden pay kaptı!

IMF toplantıları ve paralel etkinlikler tatil günü dahi dinlemedi! Pazar günü birbiri ardına yapılan toplantılardan biri de dar kapsamlı bir yuvarlak masaydı. Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ve Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin birlikte evsahipliği yapıyordu.
Dinleyici olduğum toplantıda Hüsnü Özyeğin'e önce, Türk kadınını destekleyen çalışmaları için 'Onur Belgesi' verildi. Ucunda mum yanan ödülü Danimarka Kalkınma Bakanı Ulla Pedersan Tornaes verirken gülümsedi ve Özyeğin'e dönüp şöyle dedi:

Danimarka'dan Onur '
Tahmin ve takdir edersiniz ki hiçbir ödül bedava değil. Kadına yönelik çalışmalarınızın devamını bekliyoruz."
Hüsnü Özyeğin ve eşi Ayşe Özyeğin kurdukları AÇEV ile 1990'dan beri daha iyi bir gelecek için 550 bin anne ve çocuğun hayatına dokunması Danimarka'nın kadın bakanının da büyük takdirini almıştı.
Masada kadının ekonomik olarak güçlenmesini desteklemek ve krizde özel ve kamusal sektör işbirliğini tartışmak için bir araya gelen isimler ise birbirinden önemliydi. Dünya Bankası Başkanı'nın yanı sıra Belcorp Başkanı Eduardo Belmont, Uluslararası Boeing Başkan Yardımcısı Henryka Bochniarz ve Carlson Yönetim Kurulu Başkanı Marilyn Nelson Carlson bu isimlerden bazıları.
Gelelim 100 milyon dolarlık projeye... Öğrendik ki Hüsnü Özyeğin, aylar önce aylar önce Davos'ta tanıştığı yatırım bankası Goldman Sachs Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Michael Sherwood'tan '10 bin kadın projesi'ni duymuş, dünyada gelişmekte olan 16 ülkede başlayan projeyi Türkiye'de de başlatmak için hemen harekete geçmişti.
Goldman Sachs, 2008'de gelişen ülkelerdeki kadınların girişimcilik ve yöneticilik yönlerini güçlendirmeyi, kadın-erkek eşitsizliğini azaltarak paylaşımcı bir büyüme için bu projeyi başlatmış ve 100 milyon dolarlık bir bütçe ayırmış. 8 Afrika, 5 Orta ve Uzakdoğu, 3 Amerika ülkesiyle birlikte şimdi Türkiye'de Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi, Türk kadınlarını girişimci yapmak için üç yıllık bir projeye başlayacak.

İlk yıl 100 Türk kadını
İlk yıl 100 kadına 6 haftalık toplam 150 saat eğitim verilecek ve Goldman Sachs bu proje için ilk etapta Türkiye'ye 750 bin dolar ayıracak, sonraki yıllarda bütçe katlanacak.
Toplantıda Serwood, Ruanda'da, Brezilya'da projenin kadınların hayatını nasıl değiştirdiğine bizzat tanıklık ettiğini söyleyen Sherwood iddialı: 'Göreceksiniz, Türkiye'de de Türk kadınına yeni ufuklar açılacak."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA