Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Darüşşafaka'nın yetenekli ama imkânı olmayan çocuklarına bir umut daha!

Son zamanlarda şirketlerin sosyal sorumluluk projelerine baktığımda şunu görüyorum. Daha çok ilköğretim çağındaki çocukları içine alan projeler öne çıkıyor. Doğrusu çok da başarılı buluyorum bunu. Çünkü neticede, öğrenen, bilinçlenen çocuk, gidip evde annesini, babasını ve yakın çevresini de etkiliyor. P&G'nin Darüşşafaka ile birlikte hayata geçirdiği 'Hayalden Gerçeği' de işte böyle bir proje.
Geçtiğimiz günlerde P&G Genel Müdürü Saffet Karpat ve Darüşşüfaka Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım ile bir araya geldik ve projenin detaylarını konuştuk.

Gözlem evi kuruluyor
Öncelikle P&G'nin 1 milyon liralık desteğiyle Darüşşafaka Lisesi'nde bir gözlemevi kurulacakmış ve sadece bu okulun öğrencilerine değil, Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrencilere de bu gözlemevi açık olacakmış.
Hakikaten Türkiye'de özellikle iş alanında ve akademisyenler arasında başarılı lider isimleri yetiştiren bir kurum Darüşşafaka. Üstelik de birkaç yıldır Türkiye'nin 70 ilinde yapılan yetenek sınavları ile öğrenci kabul ettiğinden, okul adeta yetenekli çocuk kaynıyor. Şimdi bu çocuklar birbiriyle yarışa girerek, P&G'nin fonuyla destekleyeceği projeler geliştirecekler. Çocuklar şimdiden sosyal sorumluluk bilincine ulaşıp, liderlik niteliklerini artıracak aktiviteleri hayata geçirmeye başlayacaklar.
P&G'nin tüm dünyada 'Yaşa, Öğren ve Başar' sloganı ile bir sosyal yardım programı var. İşte Türkiye'deki projede bu programın bir uzantısı olacakmış. 2008 yılında, 0-13 yaş grubundaki ihtiyaç sahibi 75 milyon çocuğun yaşama daha sıkı tutunmaları, öğrenmelerini ve yeteneklerini ortaya çıkartmalarını sağlayan projeleri hayata geçiren P&G bu yönüyle sanıyorum takdire şayan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA