Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Sıkı örgütçü Nur Ger KAGİDER'e aday!

Konfeksiyon sektörünün tanıdığım en vizyoner isimlerinden biridir Nur Ger. 1994 yılında Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'ne (TGSD) başkanlık ettiği zaman tanımıştım. Müthiş aktif bir başkandı. Derneğin bana göre en sıkı dönemlerinden biriydi. Sadece Ankara'da lobi yapmıyordu, Gümrük Birliği'nin hayata geçtiği yıllar olduğundan bir ayağı AB'deydi. Anlayacağınız Nur Ger müthiş çalışıyordu. Sonra kendi şirketi Suteks'e döndü ve katma değeri yüksek ürünlerle ihracat yapmayı sürdürdü.
Nur Ger tam 11 sivil toplum kuruluşunun aktif üyesi ve şu anda TÜSİAD'da Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu'nun da başkanı. Türkiye kadın-erkek eşitliğinde 136 ülke arasında 124'üncü sırada ne yazık ki, Ger de bu durumun değişmesi için rapor ve filmler hazırlayarak etkin bir politikanın yol haritasını çiziyor şu sıra. Önceki gün gelen telefon Nur Ger'in KAGİDER'e başkan adayı olacağını duyurdu bana. KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun teklifiyle siyasete giriyor. Zaten girmeseydi de Onanç iki dönem yaptığı için bu görevi bırakacaktı. Tabii kuşkusuz derneğe sadece Nur Ger'in değil, Bodrum'daki Glissi Oteli'nin sahibi Gülden Türktan'ın da aday olacağı konuşuluyor. Bakalım girişimci kadınlara yeni dönemde kim başkanlık yapacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA