Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ucuz otoparktan haberiniz var mı?

İstanbul Havalimanı terminalinde otopark parası vermemek için yolda bekleme yapan araçların kullanabileceği açık bir otoparkın varlığından, Sani Şener anlatınca haberdar oldum.
Şener yüzde 38 oranında daha ucuz olan açık otoparkın havalimanı otelinin yan tarafında olduğunu söylüyor. Son zamanlarda gelen yolcuyu yollarda bekleyen araçların trafik yoğunluğu yaratmasından çok şikâyet ediliyordu.
Genelde yarım saat ama rötar olunca daha fazla beklemek zorunda kalanlar bu ucuz otoparkı hakikaten ucuz bulur mu, orasını bilemem ama fiyatlar şöyle: 0-1 saat arası kapalı otopark ücreti 8,25 lira iken, açık otopark ücreti 6 lira.
Bu arada 18 milyon euroyu bulan otopark cirosu TAV İstanbul'un cirosunun yaklaşık %5'ini buluyormuş.
Şener'i bulunca daldan dala atladık. Hani bazen uçak körüğe yanaşmayınca hepimizin suratı düşer ya. Eminim siz de THY'nin 2010 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı köprü kullanım oranlarını merak ediyorsunuzdur. Uçağı terminalle buluşturan körüklerden söz ediyorum. THY, iç hatlarda %77, dış hatlarda ise %61 olmak üzere ortalama %66 oranında körük kullanmış geçen yıl.
24 milyon euroyu bulan köprü cirosu ise TAV İstanbul'da ağırlıklı olarak yolcu gelirleri dahil havacılık gelirleri toplam cironun %40'ını oluşturmuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA